Rösta på finaste julskyltningen!

Från den 1:a december klockan 12:00 kan du rösta på den butik som du tycker har den finaste julskyltningen! Popsi är självklart med! Hos alla butiker som är med i tävlingen kan du hämta en röstningsblankett, som du fyller i och lämnar i någon av de medverkande butikerna. Alla medverkande butiker har extraöppet den 1:a december mellan klockan 12:00 och 15:00. Alla som röstar är med i utlottning om ett pris! Välkomna!
 
 
 

Väggkrokar

Roliga och praktiska, vi har väggkrokar i flera olika färger! Alla är handgjorda av knappar, kapsyler och pärlor med plåt- och trådslöjd. De är cirka 10 cm höga.
 
 
 
 
 

Kransar till advent!

Riktigt fint till advent nu är att sätta en krans på sin dörr! Självklart kan man ha dem på andra platser också. Hos Popsi finns kransar i olika storlekar och form. Gröna och i halm, med eller utan rosett. De flesta kransarna består av en halmstomme som sedan är dekorerad. De klädda kransarna är bland annat klädda med ädelgran, buxbom, tuja och blåbärsris.
 
 
 
 
 
 
 

Hyacinter

 
Vill man ha en trevlig blomma till advent kan man köpa hyacinter på Popsi nu. Vita, rosa och blå, en för 20 kronor, tre för 50 kronor! Vackra att se på och doftar gott. Även andra blommor finns, hjärtan på tråd, ljung och novemberkaktus! 

Vantar och sockor

 
Vi har många fina vantar för både honom och henne på Popsi nu. De är krokade, stickade och tovade. Vi har också klassikern Lovikkavantar. Givetvis finns de i  fler färger än dem som är med på bild här! 
 
 
 
 
 
 
För frusna fötter finns det också hjälp, sockor och knästrumpor i ull! Fina till dig själv och fina som julklappar!
Välkomna in att titta, och kom ihåg att gilla Popsi på Facebook så håller du dig uppdaterad om vad som händer här!
 
 
 
 

Jul och eviga blommor

 
Vare sig man gillar det eller inte närmar sig julen, snart är det bara en månad kvar, med eller utan snö! Tycker man om julskinka och vill pynta upp den lite på julbordet har vi nu fina skinkpinnar, i halmslöjd och plåtslöjd med trä. 
 
 
För den som vill bevara sommaren trots vinterns antågande finns också vackra handgjorda blommor i trådslöjd med pärlor. Fina i julblomman eller liggande som bordsdekoration. Och bäst av allt, de vissnar aldrig!

Återanvänt

 
Nu har vi en ny utställning! Det är Johanna Wallin som ställer ut återanvänd textil med inslag av plåt, samt stickat. Johanna är formgivare och författare inom stickning. Besök gärna hennes hemsida, www.knit2use.se 
 
Utställningen pågår mellan 19-30 november, med vernissage den 20 november mellan 12:00 och 19:00. 
Välkomna!
 

Såld kappa och Ny utställning på gång!

 
Minns ni att Popsi var med på Re: Designmässan den 2/11? Då hade vi med en fin 1940-talskappa. Den köptes av Elsa Billgren som var där och föreläste! Här är en bild på hur fin hon blev i den.

Just nu i butiken pågår Lillemor Johanssons utställning "Lillemors blandning", men den 19/11 är det dags för en ny! Denna gång av Johanna Wallin, utbildad formgivare som driver det egna designföretaget Knit2use, där hon skapar och utvecklar modeller för handstickning. Denna utställning består av återanvänd textil. Det är vernissage mellan klockan 12:00 och 19:00 den 19 november. Utställningen pågår till den 30 november.

Välkomna både då och nu! 
 
 

Grattis Vaxkupan till fina priset, det är ni mer än värda

http://www.nt.se/kultur/artikel.aspx?articleid=8801518
Jag är glad att ha blivit nominerad till detta fina pris. Är bjuden på Brookmanmingel 21/11 när priset delas ut till Vaxkupan & Norrköpings Stadsbibliotek. Det blir kul att vara med!

Grattis Vaxkupan till fina priset, det är ni mer än värda

http://www.nt.se/kultur/artikel.aspx?articleid=8801518
Jag är glad att ha blivit nominerad till detta fina pris. Är bjuden på Brookmanmingel 21/11 när priset delas ut till Vaxkupan & Norrköpings Stadsbibliotek. Det blir kul att vara med!

Halsband av papperspärlor

 
Nu har Popsi fått in halsband gjorda av papperspärlor! Kvinnogrupper i Kenya har tillverkat dessa, där de får rättvist betalt för det arbete de utför. De får lära sig företagande och att tillverka saker, för att på så sätt inte behöva vara så beroende av någon. Fina julklappar eller varför inte till dig själv? Halsbanden finns i två olika storlekar, både enfärgade och mångfärgade! Väldigt lätta att bära kring halsen då pärlorna är papper, som lackats. Man kan även bära dem som armband.
 
 
Finfina! Kom och titta, och glöm inte att gilla oss på Facebook! 
https://www.facebook.com/pages/Popsi/112062365530787
 
 

Lillemors Blandning

 
Den 5:e november börjar en utställning av Lillemor Johansson som pågår till den 16:e november. Utställningen är i butiken Popsi och heter "Lillemors Blandning". Den består av blandat hantverk, fritt broderi, väskor, julstrumpor, ljusstakar med mera. I samband med att utställningen öppnar den 5:e är det vernissage mellan 12:00 och 20:00!

Varmt välkomna och titta! 

RSS 2.0